DAVET

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü olarak,  ilk eğitimimizin başladığı 1926 ve ilk mezun verdiğimiz  1955’den bugüne geçen 90 yıllık süreci kutlamak için 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında “90 YILIN ARDINDAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE JEOFİZİĞİN SERÜVENİ”  adıyla  bir sempozyuma davet etmekten büyük onur ve mutluluk duyarız.

İstanbul Üniversitesi’nde Jeofizik eğitimi, Cumhuriyet  ile birlikte Darülfünun’un  içinde 1926 yılında Fen Şubesi  bünyesinde Heyet ve Jeofizik Enstitüsü’nde başlamıştır. Daha sonraları Fen Şubesi’nde (Fen Fakültesi) 2. Dünya Savaşı sonrası yapılan düzenlemelerle Jeofizik ilk defa 1948 yılında  bilim dalı olarak yapılandırılırmış ve 1952 yılında Jeofizik Enstitüsü adıyla açılmıştır. Jeofizik Enstitüsü’nden 1955 yılında Jeofizik diplomasını alan ve   Jeofizik mesleğini yapan ilk mezunumuz Sayın Özer Altan’dır.  Türkiye’de Jeofizik kurumlarının oluşturmasında önemli görevlerde bulunmuş ve diğer saygıdeğer mezunlarımız izlemiştir.

Jeofizik eğitimine ve mesleğine emek vermiş değerli hocalarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, bilimsel sunumlarla Jeofizik eğitiminin geçmişini anarak, bugünü ve geleceğini tartışacağımız bu sempozyumda sizleri de aramızda görmekten  onur ve mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Z. Mümtaz HİSARLI
Jeofizik Mühendisliği  Bölüm Başkanlığı